Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










Günün Önerisi - Nephalem Testleri ve Diablo'ya rekabetin getirilmesi  (Okunma sayısı 25124 defa)

Merhaba Arkadaşlar,

Oyunla ilgili hergün yeni bir gelişme ortaya çıkıyor. Elbette Diablo III tasarımcıları yeni ek paket için şu an itibariyle çok fazla mesai yapıyorlar, buna söylenecek fazla bir şey yok. Ancak acaba gerçekten bizim istediğimiz şeyler de bu süreçde gerçekleşiyor mu? Elbette bu dönemde Blizzard tarafına geri bildirimlerin yoğunlukta olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bu bağlamda çeşitli internet sitelerinde özellikle belli başlı bazı kişilerin yeni ek paket için ürettikleri birçok orijinal fikir de gözümüze çarpmıyor değil. Uzun bir çeviri süreci oldu ancak sonunda bitti. MrMonstrosity adlı arkadaşımız yukarıda bahsettiğimiz konuda fikirlerini belirten güzel bir yazı hazırlamış. Biz de bunu sizlerle paylaşmaya karar verdik. Ancak şunu belirtmeliyim ki yazıdaki mavi gönderi (blue post) ve Blizzard'ın kendine ait söylemler dışında Nephalem Testleri ve Ladder sistemi şu an itibariyle içeriği ve kesinliği Blizzard tarafından vurgulanmamış, ek paket çıkana kadar yada sonrasında her an değişikliğe uğrayabilecek bir konumdadır. Dolayısıyla MrMonstrosity'nin beyan ettiği aşağıdaki fikirler ve Nephalem Testi ve Ladder yorumu tamamen kendisine aittir ve bir bağlayıcılığı yoktur. Ancak bununla birlikte çok önemli noktalara değindiği konusunda hemfikiriz. Umarım zevkle okursunuz. Elbette her zaman olduğu gibi yorumlarınızı bekliyoruz.Selamlar.


http://i.imgur.com/JadEbrk.jpg


Evet, rekabet etmek istiyoruz, bu biz insanl…nephalem’in doğasında var. Sadece diğerleriyle rekabet etmeyi değil, kendimize de meydan okumayı istiyoruz. En zor zorluk seviyesini bitirmek, oyuncu statlarını karşılaştırmak ya da Paragon levelleri kazanmanın dışında bu oyunda karakterlerimizi karşılaştırmanın başka bir yolu malesef yok. Paragon leveller bile bir oyuncunun oyundaki beceri seviyesini belirlemede kullanılamaz, bu sadece oynanan zaman süresinin bir göstergesidir. Bunun yerine Diablo 3 kullanıcı tabanındaki yerimizi görebilmek için “diabloprogress” yada “youtube” gibi üçüncü parti web sitelerine terkedilmişizdir. İşte bu sitelerde, en yüksek dps/statlara sahip kişilerin rekabetini, saat başına kazanılan exp/deneyimi veya Uber-boss öldürme sürelerini bulabiliyoruz. Hatta, bazı popüler kişisel Diablo3 yayını yapan kişilerin, başabaş bir efsanevi eşya avına yönelik yarışmalarına bizzat şahit oldum diyebilirim, bu aslında nispeten daha eğlenceliydi. Diablo 3’te bu özelliğe neden sahip değiliz ki? Eğer kazandığımız ganimetler bir işe yaramıyorsa, bütün gece boyunca bunun için avlanmamızın tam olarak sebebi nedir? Bazı insanlar Diablo 2’de bulduğumuz eşyaların da işe yaramaz olduklarını savunabilir, fakat hatırlayalım, bu oyun Diablo 2 değil, devamı…Günümüzde oyuncuların farklı standartları var, özellikle de yalnızca “çevrimiçi“ (online) özelliğini taşıyan oyunlar için..

Bunları söyledikten sonra, sanırım bir çözüm buldum, ve bu bizim daha önce görmediğimiz bir şey değil.

Nephalem Testi

Nephalem Testleri tam olarak yeni bir konsept değil. Blizzard bu konuya ilk defa Gamescom’da değindi ve sonrasında da Reaper of Souls’un çıkmasına yakın şu dönemde bir çok kez bunu dile getirdi. Fakat bu özelliğin erteleniyor olması haberi beni gerçekten üzdü.

Alıntı Yap (Seçim)



Bir “ödül ve takip sistemi”, gerçekten mi….? Bana öyle geliyor ki Nephalem Testleri ve Ladder Sistemi’nin(hiç duyurulmadı fakat ima edildi) ikisinin de ertelenmesinin ardında bir sebep var. Bu basit sebep, Blizzard’ın yeni bir rütbeleme ve sezonluk ladder sistemi yaratmak için bu iki konsepti birbirine bağlamak istemesi.

Şunu itiraf etmelisiniz ki, Blizzard’ın rütbeleme, derecelendirme ya da oyuncuların direk veya dolaylı olarak birbirleriyle rekabet etmelerini sağlayan diğer sistemleri oluşturmada, üstüne yoktur. Bunu WoW’un, PvP arenasında, sunucu öncelikli başarı sisteminde ve meydan okuma modlarında nasıl gerçekleştirdiğini hepimiz gördük. Starcraft’ın başarısı ve popüleritesinin, rütbe ve ladder sistemiyle doğrudan ilintili olduğu, büyük ölçüde tanınan bir gerçektir, Blizzcon’daki rekabeti hiç gördünüz mü!? Hatta yeni ücretsiz oyunları Heartstone bile oldukça iyi bir rütbeleme sistemi ile donatılmış ki muhtemelen yeni duyurulan Heroes of the Storm da bu geleneği sürdürecek. Diablo III hali hazırda Blizzard’ın, oyuncuların kendilerini test edebileceği veya diğer oyuncularla rekabet edebilecekleri hiçbir sistemi ve yolu olmayan tek oyunu, sanırım benzer birşeyler almamızın zamanı geldi.

Endless Horde (Hiç Bitmeyen Güruh)

Hayatta kalma potansiyelinizi ve öldürme hızınızı, hiç bitmeyen bir iblis güruhunun oluşturduğu bir Nephalem Testi’nden daha iyi ne ölçebilir? Çok fazla savunmaya yönelik oynarsanız, eninde sonunda alaşağı olursunuz, eğer çok fazla hücuma yönelik oynarsanız bu sefer de kendinizi çok çabuk “huzur içinde yat” deyişine bahis bulabilirsiniz. Eşya olarak mükemmel bir denge yakalayın, cool-down sürelerini iyi yönetin ve yalnız da olsa grup içinde de olsa stratejilerinizi iyileştirin.



Her yeni düşman dalgası artan bir hız seviyesinde açığa çıkacak olup, her bir dalga bir öncekinden daha zorlu olacaktır. Bir dalgayı yoketmek oyunculara daha yüksek bir skor sağlayacaktır. Test ancak son ayakta kalan Nephalem ölünce son bulacaktır. Acaba Cehennem orduları karşısında en uzun süre ayakta kalmayı başaran “Nephalem Şampiyonu” olarak sonsuza dek anılacak mısınız?

Muhtemeldir ki bir oyuncunun oynamak için kısıtlı bir zamanı olması durumunda oluşacak sorunu telafi edebilmek için oyuncuların sonraki bir zamanda kaldıkları yerden devam edebilmelerine izin veren belli checkpointlere erişim sağlanabilecektir.

Timed Dungeon (Süreli Zindan)

Burada WoW’un meydan okuma modundan esinlenerek, oyuncular en hızlı run şerefini elde edebilmeleri yolunda yeteneklerini test ediyorlar. Oyuncular bu modda zindandaki tüm canavarları temizleyerek birbirlerine karşı yarışacaklar. Oyuncular hatta zindandaki sandıkları açarak kazanacakları bonuslarla bile zamanlamalarına yardım edebilecekler.



Bunun adil bir yarışma olabilmesi için, her sezon önceden belirlenmiş sayıda yer yüzeyleri, canavarlar, sandıklar ve şampiyonlardan oluşan farklı haritalara sahip olacaktır. Her mod girişiminin birbirinden az da olsa farklı olması ve oyuncunun zindandaki navigasyon becerilerinin de belirleyici bir faktör olabilmesi için her seferinde girilen haritanın genel planı, rasgele bir şekilde oluşturuluyor olmalıdır. Oyuncular en üst seviye rütbe kazanımları üstüne rekabet edebilmek için yeni karakter yapıları keşfetme ve değişik eşya kombinasyonlarını deneme gereksinimi duyacaklardır.

Goblin Avı

Bir zindanda rastgele dağıtılmış halde bulunan bu namussuz yaratıklardan mümkün olan en fazla sayıda öldürmeyi amaçlayan zamana karşı bir yarış düşünün…



Diablo III’te bir çok tipte hazine goblini bulunuyor, hatta bir ihtimal bu test sırasında farklı puan değerlendirmelerine bile bedel olabilirler.

Rütbeleme & Ladders

Bu, Diablo oyuncularının alıştığı geleneksel ladder sistemi olmayacak. Ladder sisteminde zirve mücadelesi durumunda kullanıcıların oynama süreleri ana belirleyici faktör olmamalıdır. Mevcut durumdan beceri-bazlı oynayış tarzına geçiş ile birlikte çok farklı seviyelerde oyun sürelerine sahip oyuncular zirve mücadelesine katılabileceklerdir. Daha fazla efsanevi eşya düşürmek ve daha fazla Paragon level kazanmak suretiyle uzun süre oynamanın avantajları yine de mevcudiyetini koruyacak ancak en azından oyun süresi, tek belirleyici olmayacak.

Her Nephalem Testi’nden alacağınız azami skor, “Nephalem Skoru” (evet, evet, Nephalem kelimesi için bir kullanım alanı daha:) adı altında bir toplam skorun hesaplanması için kullanılacaktır. Yine de her bir Nephalem Testi için ayrıca bir ladder olacak olup çeşitli ödüller söz konusudur, fakat en prestijli şerefe toplam Nephalem Skoru en yüksek olan oyuncular sahip olabileceklerdir.



Karakter sınıflarını dengede tutmak muhtemelen münkün olmayacaktır, dolayısıyla en iyi çözüm her sınıfın farklı rütbeleme sistemine sahip olması gibi gözükmektedir.



Ayrıca 2-4 kişilik gruplar halinde oynamayı seçtiğimizde buna bağlı olarak ayrı bir ladder söz konusu olabilecektir. Bu durumda herhangi bir takım derecelendirmesi alamayabilirsiniz, fakat sahip olduğunuz karakter sınıfı ile ilgili kişisel skorları almaya devam edeceksiniz.

Sezonlar

Sezonlar, illa sıfırdan başlayıp bütün karakterlerinizi silmeniz anlamına gelmiyor. Diablo 2 ‘deki ladderlara ilişkin en çok sevmediğim özelliklerden bir tanesi, periyodik ladder resetlemesiydi. Rekabet ortamındaki canlılığın artması ve yenilenmesinden gerçekten zevk alıyordum, fakat bu süreçte; bulmak için uzun uğraşlar verdiğim karakterime ait eşyalar da dahil olmak üzere ladderdaki karakterimi tamamen kaybetme fikrinden hoşlanmıyordum. Elbette karakterim non-ladder sisteme geçiş yapıyordu ancak bu karakteri tekrar elime alma olasılığım çok düşüktü. Ticaret ve Bot yazılımların sebep olduğu enflasyon sonucunda Diablo 2’de bunun ne kadar gerekli olduğunu görebilmiştim, fakat söylemesi garip geliyor biliyorum ancak ek pakette herhangi bir “ekonomi” den bahsetmek mümkün olmayacağı için bu durum Reaper of Souls’da da geçerli olmamalıydı. Hesaba mühürlenmiş eşyaların (BoA) tanıştırılması ve eşya klonlaması & bot yazılımlara karşı geliştirilen yüksek güvenlik önlemleri ile birlikte artık karakterimizi tamamen silmemiz gerekli olmamalı. Sıfırdan başlamanın gerektirilmesi halinde yaşayabileceğim oldukça büyük hayal kırıklığının bir başka önemli sebebi de paylaşımlı Paragon levellerin ortaya sürülmesidir. Bu durum, bu kadar uzun müddet beklediğimiz oyun sistemini temel olarak anlamsız kılacaktır.

Diablo III’ de bir sezon, basitçe Nephalem Score’un sıfırlandığı ve her yeni sezonda yeni Nephalem Testi haritaları, canavarları ve ödüllerin tanıtıldığı bir konsept anlamına gelebilir. Hatta Blizzard, sonraki sezonlarda yeni tip testler bile çıkarabilir fakat bu durum aceleye getirilmemelidir. Hali hazırda ortada muazzam bir özellik olan rasgele kurgulanmış zindanların yaratılması var, bu da her yeni sezonda her yeni Nephalem Testi için Blizzard’ın yeni bir rasgele kurgulanmış zindan oluşturması kadar basit olabilir. Haritaların ve canavarların yeni kombinasyonları da oyunculara, seçmiş oldukları karakter sınıfına ait rütbeleme sisteminde zirveye yarışabilmek için her sezon kendilerine has ve orijinal karakter kurguları, farklı eşya kombinasyonları ve stratejileri denemelerine olanak sağlamalıdır.

Ödüller

Ödüller sadece karakter sınıflarında zirvedeki oyunculara verilmek zorunda değil. Blizzard’ın daha önce WoW’un PvP’sinde uyguladığı ödüller veya yeni sancak flamalarının(bunları geliştirelim!), transmogrification eşyalarının  yada belki de yeni melek-vari kanatların olduğu kozmetik seçeneklerin satın alınabilmesi için kullanıcıların belli bir rütbe derecesine gelmesi gerektiği Meydan Okuma Modu benzeri konseptler bu amaç için kullanılabilirler.



Her sezonda, zirve rütbedeki Nephalem sınıfları ve ladder için bazı eşsiz hediye ve ödüller getirildiğinde, insanları hiç de sıkılmadığını göreceksiniz.

Netice

Reaper of Souls, oyuna birçok yeni şey getiriyor fakat inanıyorum ki daha zaruri olan; genel itibariyle oyunun uzunluğu ve sürdürebilirliliğinin geliştirilebilmesi için, oyuncularının birbirleriyle rekabet edebilecekleri olanakların yaratılması gerekmektedir. Yakın gelecekte herhangi bir PvP ile tanışmamız söz konusu olmayabilir ancak kesinlikle söyleyebilirm ki hali hazırda oyunda görmüş olduğumuz muazzam PvE unsurları üzerine çok çeşitli rekabet seçenekleri ve olanakları mevcut.

Mümkün olabilecek diğer Nephalem Testi seçenekleri hususunda fikirlerinizi beyan etmek isterseniz lütfen aşağıya yazmak için tereddüt etmeyin. Şimdiye kadar görmüş olduğumuz, veri madenciliği sayesinde ortaya çıkarılan bilgiler ışığında bir çok türün varolduğunu biliyorum fakat uygulanabilecek yeni türler hakkında sizlerin de düşüncelerini duymaktan mutluluk duyarım.

MrMonstrosity





By : trislasis 09.12.2013 | 18:16
Son Düzenleme: 09.12.2013 | 18:55 Gönderen: trislasis
Etiketler:
LadyKiller 09.12.2013 | 21:24


Yapılan RoS canlı yayınların artık tükenme noktasına geldiğini göz önüne alırsak... Bu tarz yenilikler kesinlikle iyi gelecektir. Ladder sistemi competitive oyuncular için çok ilgi çekici olur. Benim tek istediğim Diablo'nun item farmlama oyunu olduğunun hatırlanması...

Yani tamam.. ayda yılda bir legendary veya set düşsün ama düştüğünde de bizi çocuk gibi sevindirsin. Bana bu hissi yaşatsınlar yeter..

ps : PvP'yi görmenden de olmaz tabii.. Ama onu RoS'a yar etmeyeceklerini açık bir şekilde söyledi Blizz...


unstable 09.12.2013 | 23:26


Genel olarak olabilitesi mümkün ve makul şeyler, hatta ladder sistemi için düşündüğü sürekli yenilenen ödül sistemini bir şekilde non-ladder'a uygulayabilseler oyun gerçekten tekdüzelikten kurtulur.
RoS şu an tüm şaşaasını yitirmiş durumda, insanlar izlemekten sıkıldılar ve çoğu kişi daha oynamadan oyundan bıktı. Ama Blizz tüm kozlarını tek seferde ortaya sürmek, paketin tüm içeriğini betada göstermek gibi bir hata yapmayacaktır. Eklenecek yahut eklenmiş fakat henüz açıklanmamış bir sürü yeni şeyle ilgiler tekrar diriltilecektir. Beklemedeyiz.


ariFTunahan 10.12.2013 | 01:24


Ros berbat ucuz oyun kötüye gidiyor.
Bounty diyorlar kac sefer yapacaksın 10 kere yap sıkılırsın
Nephalem rift desen aynı konzept altında 100 barı doldur boss kes bunuda 10 kere yap
sıkılırsın.
Arkadaş bu kadar zor mu yeni event koy biraz uğraştıracak gezeceksin harita büyük bi uctan diğer uca kadar yaratık kes kişiler ekle koca 3 tane follower kaldık ya
Skyrim bile bundan 10 kat daha fazla zorladı,divinity bile bundan daha fazla haritası ve görevleri vardı.
Bu böle gitmez yürümez millet izlemeyide bıraktı zaten önemsiyorlarsa u dönüş
Blizz



unstable 10.12.2013 | 03:55


Ros berbat ucuz oyun kötüye gidiyor.
Bounty diyorlar kac sefer yapacaksın 10 kere yap sıkılırsın
Nephalem rift desen aynı konzept altında 100 barı doldur boss kes bunuda 10 kere yap
sıkılırsın.
Arkadaş bu kadar zor mu yeni event koy biraz uğraştıracak gezeceksin harita büyük bi uctan diğer uca kadar yaratık kes kişiler ekle koca 3 tane follower kaldık ya
Skyrim bile bundan 10 kat daha fazla zorladı,divinity bile bundan daha fazla haritası ve görevleri vardı.
Bu böle gitmez yürümez millet izlemeyide bıraktı zaten önemsiyorlarsa u dönüş
Blizz
Hocam monotonluktan şikayetin konusunda hak vermemek elde değil lakin Skyrim? Skyrim vs Diablo kıyaslaması gerçekten çok zoraki olur, türleri farklı bir defa. Skyrim'deki gibi bir çeşitlilik beklemek elbette gerçekçi olmaz ama böyle de yürümez, bakalım ne olur.


Srinelli 10.12.2013 | 09:37


Bana sorarsaniz bir nokta atlaniyor.
Amacin tamamen esya dusurmeye odaklandigi bir yapiya goturuluyor oyun.
Bu lafim yanlis anlasilmasin. Olayin buyuk kismi esya dusurme tamam da,
Goblin avi, Sureli zindan.
Bana pek de mantikli gelmiyor aslinda. Tumevarim yapiyorsunuz.
Item dusurmek lazim. Hmmm o zaman goblin avi yapalim mesela.
Bence bu bakis acisi yanlistir.
Item mi dusurmek istiyorsunuz. O kadar da kolay degil bu is. Yani oyunu iyice cocuk oyuncagina cevirmenin manasi yok diye dusunuyorum.
Diablo 2 Rare item dustugunde Diablo 3 deki kadar kayitsiz kalabiliyor muydunuz iteme?
Bence sorun biraz burada. Bu oyun D2 degil daha iyi olmak zorunda derseniz de yolu bu degil maalesef.
Bence bu oyuna bahsedilen tarzda arcade yaklasimlar manasinda yapilan en basarili tavsiye Endless Dungeon idi. Suresiz. Inebildiginiz kadar indiginiz ilk Diablo havasina hakim ve insanlarin ben en fazla 88 e inebildim sen kaca inebildin diyebildigi bir sistemi hayal edin. Hep asagilara inen bir Crypt Run yaptiginizi dusunun. Sadece iki level olmayan. Derinlere inildikce cesitlenen binbir turlu parametre konusunda Blizz'e guvenilebilecegi konusunda suphelerim var. Aslinda bu konuda kendileri de supheli oldugundan yaklasmiyorlar bu ise. Yani 88. kata inebilmis 2 farkli oyuncunun diger parametreleri ile farklilasmasi ve ladder diyelim bu ladder da ust siralara cikmasindan bahsediyorum.
Bu oyunun cikis noktasi dusebilecek itemlerin ise yarayabiliritesini arttirip drop rate'i bayagi asagilara cekmek. Atiyorum Legendary dusme sansini 2 ile carpip Rare itemin drop rate i yapabilirler.
Cozumun goblin avi, sureli zindan gibi 1-2 yerde cozmeye calismak oyunu tamamen katletmek olacaktir. Bu oyuna survive mod gibi bir sey eklemek de bana sorarsaniz cocukca olacaktir. Arcade olarak bu oyunu Endless Dungeon disinda atmosfere ve amaca hitap eden baska bir girisim sonucsuz ve gereksiz olacaktir. Endless Dungeon levellerinin random yaratilmasi konusunda ne kadar istekli olsam da net bir sey soyleyemiyorum. Cunku Diablo3 deki haritalarin yaratilmasi konusundaki rastgelelik o kadar sacma ki, bunun olasi arcade modda ne buyuk gudukluklere bedel olabilecegini az cok tahmin edebiliriz.
Basta o rastgeleligin Diablo2 gibi calismasi gerekiyor. Bu su anki haritalari da hep ayni seyi oynuyoruz hissinden bir nebze uzaklastiracaktir. Haritaya karelasyon uygulayip bu karelerde rastgele haritaya ozgu 3-5 event i yerlestirmek fikri o hamburger yiyici Jay Wilson'un fikri degilse ben de Svirfneblin'im.

Diablo 3 ile Borderlands i kiyaslayabilirsiniz bence. Ikisi de hack&slash ve item avindan ibaret. Eger bir seyle kiyaslamak istiyorsaniz Skyrim yerine Borderlands daha isabetli olacaktir.

Saygilar.


Diabolus 10.12.2013 | 09:39

Son Düzenleme: 10.12.2013 | 09:45 Gönderen: Diabolus

Öncelikle çeviriyi yapan arkadaşın emeğine sağlık demek ve sonrasında da şunu söylemek istiyorum; Blizzard oyun programcıları Diablo fanlarının yaptığı bu konsept çalışmalarını okuyup-inceleyip önce oturup bir ağlasın. Bir kamyon maaş vererek çalıştırdığı oyun yapımcılarının bir türlü düşünemediği şeyleri bizlerin yani oyuncuların düşünüyor olması gerçekten de Blizzard ve Diablo efsanesi için çok üzücü.

Diablo 3 zaten bitmişti ve bunu görüp exp pakette tüm paragon puanlarını toplayıp sizlere topluca bir paragon puanı vereceğiz dedikten sonra bir grup insanı oyunda (ben dahil) tutmayı başardılar ama buda p1000 olduktan yada insanların hedeflerinde 4-5 p100 varsa onu yaptıktan sonra 1-2 ayda tükenebilecek bir şeyden bahsediyoruz. Ros duyurusu ve ros'da olacakları görmek bizim gibi D3'den tam anlamıyla istediğini bulamamış insanlar için mükemmel bir haberdi ama beta'yıda izledikten sonra umutlar kısa sürede gene erimeye başladı ki beta çıkalı 2 hafta oldu artık kimse betadan ve ros dan bahsetmez oldu.

Blizzard'ın artık şunu anlaması gerekiyor. Bizler deli gibi paragon kasmak istemiyoruz. karşılaştırma yapabileceğimiz bizi rekabete, mücadele ve ezeli çekişmelere sevk edecek yenilikler bekliyoruz ki buradaki arkadaşın yapmış olduğu konsept gerçekten de alkışı hak eden ve eğer böyle bir şey gelirse insanları mest edecek bir uygulama. Ama bu kesinlikle yeterli değil ve zaten ben  böyle bir şey yapacaklarını zannetmiyorum. Unstable'nin dediği gibi ros'da daha farklı şeyler illaki gelecektir ama bu gelecek şeyler naphelem rift yada bounty hunter'dan daha ne kadar farklı olabilir. Ros ile oyuna eklenen bu özellik direk ödül sistemi için değil daha hızlı exp kasmak üzerine yapılmış. Evet ödül var ama bence tatmin edici değil.

Beni Blizzard'ın yanıltmayacağına ve Ros'dan beklentilerimizi alamayacağızı ve kısa sürede oyunu tüketeceğimize inanıyorum artık.  Diablo 2'deki exp paketi lod ile oyuna gelen rune ve charm sistemi oyunu tamamiyle değiştirmiş ve farklı bir havaya sokmuştu. Çok köklü bir değişikilkti ve çok yerindeydi. Kalkıpta bunu getirsinler demiyoruz tabiki ama insanların aylardır yazdıkları ve beklentileri ortada. Monoton olmayan bir diablo istiyoruz hepsi bu. Bu yüzden Blizzard'ın çok çok ama çok çalışması ve exp paketi çıkartmak için gerçekten acele etmemesi gerekiyor.

Son olarak srinelli'nin Borderland örneği çok yerinde olmuş ben geçen sene bu oyunu söylemiştim ama kimse takmamıştı. FPS olarak oynayabileceğiniz bir Diablo benzeri hack & slash ve item kasma oyunudur ve çok başarılıdır. İkincisi de çıktı ve epey sağlam bir oyun.


TheKenZo 10.12.2013 | 14:22


Selam öncelikle ; Yenilik iyidir.

Uzun zamandır girmiyorum oyuna en son ciddi anlamda Gloves ve Ring basıp hüsrana uğradıktan sonra girmeme kararı almıştım ama gördüm ki bir şeyler değişiyor ufak ufak tekrar oynamaya başladım.

Diablo 2 oyununu offline oynamış bir oyuncu olarak,  mükemmel dediğiniz dönemde bile şikayetçi olan insanlar olabilir. Çünkü bu çatı altında toplanmış herkesin taktir edersiniz oyundan beklentisi farklı.

Şahsen ROS kulağa hoş geliyor eklentiler yeni amaçlar maplar vs.. bir süre daha taşır bayrağı yalnız devamlılık olması için bazı " hayır olmaz " dediklerinin olması lazım.

1.  Tamam leg düşmesin 2 3 günde 1 parça düşsün ama iş görsün arkadaşların dedikleri gibi heyecan yapalım bu oyunda ilk zamanlarımı hatırlıyorum da cc mempo düştüğünde ne rüyalar ne rüyalar :))

2.  Bilmeyen bir adama 4 ana harita altında takriben 20 harita toplam 80 harita  dersen "daha ne istiyorsun " der. Ama öyle değil evet mekanlar yetersiz daha fazla map daha fazla mob aynı yaratıktan 10 tane yerine farklı yaratıklardan 5 tane kafi.

3. Mevcut yapı sadece paragon kasmak ve bir kaç parça düşürmekten ibaret bu yapının değişmesi gerekiyordu evet kısmende yeni güncelleme var bununda etkilerini ve beklentileri ne derece karşıladığını birlikte göreceğiz   bence yetersiz.

4. Bu oyunu alırken ben 1 ve 2 nin efsanesini bilerek ömürlük bir oyun diye almıştım ve benle oynayanlar bilir ilk zamanlarda kredi kartımla itemler almayı dizmeyi düşünüyordum, 20 sene oynarız  dedim(demesem iyiymiş). Çok değil 1 ay sonra bu fikir bile gülünç gelmişti.

5. Hatırlayın arkadaşlarınızla yaptığınız PVP partiler ts acık gırla muhabbet eğlence Yetersiz dps ile Mp10 uber kesme gayreti işte asıl olay orada gizli aynı şeyleri sıklıkla yaptığında zaten ister istemez bir süre sonra onun üstüne çıkıyorsun mesele şu ki sen öyle bir çıta yapmalısın ki insanlar üste çıksalar bile orada duramıyor olmaları lazım

Şahsen bana ;
Savaş lazım
Farklı  Seviye oyunları, Yarışmalar lazım
Ve şu lanet olası 4 oyuncu kotasının yükselmesi lazım.!

Not: Yazımı okuyup sen falanca oyuna git filanca oyunu oyna diyecek arkadaşlara cevabımı vereyim. Ben Diablo'da eksik gördüklerimi yazdım + ları bana kalsın.

Saygılarımla..






trislasis 10.12.2013 | 15:24

Son Düzenleme: 10.12.2013 | 16:16 Gönderen: trislasis

Bana sorarsaniz bir nokta atlaniyor.
Amacin tamamen esya dusurmeye odaklandigi bir yapiya goturuluyor oyun.
Bu lafim yanlis anlasilmasin. Olayin buyuk kismi esya dusurme tamam da,
Goblin avi, Sureli zindan.
Bana pek de mantikli gelmiyor aslinda.

Merhaba Srinelli,
 
Her zamanki gibi heyecanlı bir yazı yazmışsın:) sanırım herkesin kafasında birazcık hayal kırıklığı yada umutsuzluk mevcut, elde değil tabiki.

Ancak şu kısma cevap vermek istiyorum. Şimdi hem "oyun eşya düşürmeye odaklanıldığı bir yere götürülmek isteniyor" denmiş, hemen sonrasında da "olayın büyük kısmı zaten eşya düşürmek tamam da" denmiş. Srinelli hangisi doğru? Şimdi bu çelişkiyi bir kenara bırakırsak, burada bence söylenmesi gereken 2 nokta var.

Birincisi sanırım yazıyı şu açıdan yanlış yorumlamış olabilirsin. Çünkü yazının genel amacı RoS ile beraberinde gelen çeşitli eventlerin vs. oyunu ne derece sürdürebilir ve end-game noktasını genişletebilir sorusuna cevap aramak, ve bu bağlamda düşünülebilecek ve uygulanabilitesi olabilecek fikir ve düşünceleri ortaya koymak ve seçenekleri belirlemek. Şimdi buradaki sorun hep aynı şeyleri yapmamız çerçevesinde oyunun monoton bir hale gelmesi zaten, şimdi oyunda farklı eventlerin farklı farklı testlerin olması bir sorun teşkil etmeyecektir. Çünkü elbette Goblin Avı ve bazı diğerleri bazı kişilerin hoşuna gitmeyebilir. Ama zaten bunlar birer fikir ve seçme şansın var, Endless Horde zaten uzun süre düşünülen ve konuşulan bir test. Burada amaç aslında Diablo III'ün içeriğinin mümkün olduğunca zenginleştirilmesi, elbette bazı modlar üzerinde çeşitli değişiklikler yapılması gerekebilir, ancak çözümü yalnızca bir tür testte aramak acaba ne kadar doğru? İnsanların tek bir tür eventten sıkılma şansı sizce nedir?
Zaten yazının sonunda farklı tür test fikirleriniz varsa bunları paylaşalım denmiş ouunu daha da zenginleştirmek babında.Yalnız hemfikir olduğumuz bir nokta Diablo 2'deki haritanın rastgelelik hissini Diablo 3'te almak mümkün değil ve bu oyun değiştirici bir durum.

İkincisi Nephalem Testi'nin yegane olayı ve yazıda da çok net belirtildiği üzere oyunu çok fazla oynayıp buna bağlı olarak çok fazla efsanevi eşya düşürmek değil. MrMonstrosity bu yazıda, Nephalem Testi'nin ileride uygulanabilecek ladder ve ranking sistemlerinde Nephalem Score adı altında bir sisteme dahil edilip dolayısıyla rekabet edilebilecek bir sisteme dönüştürülmesi, sonuç olarak da Nephalem Testi'nin bir rekabet aracı ve amacı olması gerektiğini (ladder sistemi içerisinde) çok net belirtmiş. Burada sanırım bir yanlış anlama olmuş:)

Bu arada zaten Diablo III'ün en problemli kısmı düşürdüğümüz eşyaların işe yaramaz olmalarıydı ve umarım bu tarz testlerin daha düzgün eşya düşürme oranı olur ve daha az elbette, yerde bulunan eşyaları alma zorluğu ortada, ayrıca yeni monster affixleri ve oyundaki class nerflerini ve yeni zorluk derecelerine baktıysanız oyun pek çocuk oyuncağı olmayacağa benziyor.

@Diabolus ben teşekkür edrim kardeşim, en azından biri çıkıp teşekkür etmiş:)

Farklı şeyler yazsak da herkese yorumları için teşekkür ediyorum o ayrı, selamlar


Srinelli 10.12.2013 | 16:33


Heyecanli degildim o yaziyi yazarken. Duygu yogunlugumun bir onemi yok zaten. Sizin de olmamali.
O kadar da uyarmisim halbuki bu lafim yanlis anlasilmasin diye. Daha ne demem gerekiyor bilemedim. Yazi ile kendimi ifade edebilmem icin karsimdaki kisi ya da kisilerin de biraz caba sarfetmesi gerektiginden olay tamamen bende bitmiyor ne yazikki.
Gelelim benim yanlis anladigim noktaya.
Bir sey yapiliyorken eger bu seyin yanlis oldugunu dusunuyorsaniz bunun neden yapildiginin bir onemi yoktur. O sey her sekilde yanlistir. Yani bence. Yanlis mi anladim anlatilanlari. Peki oyle olsun.
Bu bende "aaa tamam o zaman goblin avi olsun ya" aydinlanmasi yasatacak falan degil. Bu sebeple yazim ile ilgili elestirinizin gerekliligini ya da benim iletimin gerekliligini sorgulayabilirsiniz. Izin veriyorum :D
Bu fikirlerin oyunu zenginlestirecegini dusunmeniz bile cok korkutucu bana kalirsa. Benim fikrim Diablo2 yi uzun zaman oynamamizin sebebi ile Diablo3 de boyle bir cikmaza girmemizin sebebinin bu dusunce sekli oldugu.
Siz mmo gibi habire icerik eklenmesini istiyorsunuz sanki. World Of Diablo'yu beklemenizi oneriyorum. Soon™.
Goblin avi tarzi arcade yaklasimlarin her turlusune karsi olmamin sebebi sizin okuyup yanlis anladiginiz yazimda belirttigim uzere olaylari tamamen tumevarim olarak gormenizdendir. Item dusuremiyoruz. Ne yapalim. Goblin avlayalim. Oyun hep monoton gidiyor. Ne yapalim. Yeni icerik ekleyelim. Yeni icerikle mi 10 sene oynadik Diablo 2 yi. Hala oynuyoruz hatta. Bu mantigin yanlis oldugunu dusundugumu soyledim. Siz de en azindan biri tesekkur etmis diyerek duygu somurusune indirgemissiniz olayi. Yazinin basinda da belirttigim gibi duygusal davranmayin. Futbol oynamayi bilmeyen Almanci akrabami mahalle macinda kadroya almayinca bana aldigi tavirdan cok da farkli degil bu. Stratejiniz yanlis. Burada illa ki bence dememe gerek yoktur umarim. Sizce dogrudur. Bence yanlis. Ben bahsettiginiz uzere fikrimi soyluyorum. Bunlar doktrin falan degil. Istenirse dikkate alinir istenirse alinmaz. Sesli dusundugumuzu soylemeye gerek yok umarim. Atarlanacaksak her iletiye, zuppece iddia ediyorum ki onu da en iyi ben yaparim bilmem bilir misiniz? Sadece bu tip cikislar yapmaniza gerek yok. Benden hoslanmiyor, kil oluyor olabilirsiniz tabi. Benim zerre umurumda olmamakla birlikte duygusal davranmamanizi yeniliyorum. Bu iste duygulara yer yok. Biliyorum ki o almanci akrabami oyuna alirsam yenilicez. Buradaki benzetme sizle degil fikirlerinizle yapilmistir. Yanlis olmasin. Onu da belirtiyim de ne olur ne olmaz.
Su anda da cok heyecanli oldugumu dusunuyorsunuzdur kesin.
Benim derdim aslinda daha derinlerde sakli. Blizz bu ustte belirtilen tarzda onerilere en basindan beri kapi actigi icin oyun bu halde aslinda. Hicbir seye yaramayacak exp leri bize toplattilar bir sekilde. Yok efendim Nephalem de Nephalem. Nephalem diye bir sey duyunca tuylerim diken diken oluyor arkadas.
Ne gereksiz, tamamen oyunun omrunu uzatmaya yonelik, belirttigim tarzda tumevarim bir dusuncedir o. karakter basina 1000 paragon kazanabileceksiniz diyecekler. Oyunun omru mu artacak. Bunu yapmadilar mi paragon leveli getirdiklerinde. Oyunda kaldik bir sekilde. Gelistirici kazanilacak xp miktarinin sonuna sadece tek bir sifir koysa oyunun omru 10 yil artar. Bu mantalite dogru ise tamam -ki bence bu tamamen balon bir uygulamadir. Yanlis oldugunu dusunuyorsaniz eger uzakta aramayin cunku yukaridaki mantaliteden cok da farkli degil bu Nephalem seysi. Cozum bu degil. Benim derdim o. Basta oyle geliyor olabilir. Ayni goblin avi, yok endless horde. Hicbir mantigi olmayan tamamen oyundaki eksikleri kapatmaya yonelik aktivitelerle dolu bir sey haline gelecek. Otomatik olarak hangisi biterse o eventi yapicaz. Peki. Oldu mu. Bence olmadi. Bu farkli eventleri ayni oyunun icine yedirirlerse olur bu is. Bize goblin avina gerek kalmayacak sekilde item ve drop verecekler. Harita rastgelelili Diablo2 gibi olacak. Bakin bakalim farkli bir sey isteyecek misiniz? Yine isterseniz de en mantikli arcade tarzin Endless Dungeon oldugunu belirtmistim BENCE.
Bakiniz. Ben yine tekrar edeyim ne olur ne olmaz. Bunlarin hepsi benim sahsi fikirlerimdir. Yeni oyuncu anlayisina karsi bir caba da diyebilirsiniz. Istediginiz gibi algilayin ona engel olamam da ne olur caba sarfedin biraz.
Ister katilin ister katilmayin, tek yapmaniz gereken sey gerekiyorsa katilmadiginizi belirtmek. Milletin duygu yogunlugu ile ilgilenmek size pek bir sey kazandirmayacaktir.
Saygilar.


trislasis 10.12.2013 | 17:15

Son Düzenleme: 10.12.2013 | 18:35 Gönderen: trislasis

Evet ben öyle düşünüyorum, yalnız ben tamamen dostane şekilde o yazıyı yazmıştım, bilmem anlatabildim mi? Size kıl olduğum falan da yok:), duygusal bir hareket de yok tamamen düşündüğüm şeyleri yazdım, sizin tarafından bu kadar uzun yazılan yazının bir altyapısı olduğunu düşünerek, yoksa bu kadar yazmaya zahmet etmezdiniz. Ancak hala Nephalem'i paragon xp bazında gördüğünüzü görüyorum. Tekrar belirteyim, yazının konusu Nephalem testlerini Diablo'ya rekabeti getirmek ve ladder sistemine dahil etmek üzerine , burada bir yanlış anlaşılma olmasın, herhangi bir atar yok. Sadece fikir teatrisinde bulunmanın içerisinde,  malesef okuyup yanlış anlamak da var, o yüzden sinirlenmenize gerek yok.
Alıntı Yap (Seçim)
Yok efendim Nephalem de Nephalem. Nephalem diye bir sey duyunca tuylerim diken diken oluyor arkadas.
Ne gereksiz, tamamen oyunun omrunu uzatmaya yonelik, belirttigim tarzda tumevarim bir dusuncedir
Eğer tüme varım yöntemiyle ne  demek istediğinizi daha açıklayıcı şekilde yazarsanız biz de öğrenmiş oluruz teşekkürler. :) bu arada amaç gerçekten de oyunun ömrünü uzatabilmek, yani oynanabilirliliğin sürdürülebilmesi, bunun için bütün bu yazılan şeyler. o yüzden neden oyunun ömrünün uzaması için verilen bu uğraşlara da kötü gözle baktığınızı öğrenmek isterim.

Not: Zaten rasgelelik konusunda hemfikir olduğumuzu belirtmiştim, bence de Diablo 2 'deki rasgelelik Diablo 3 haritalraında olmalı, burada yiğide hakkını vermemiz gerekir, Diablo 3'de rasgeleliğin olmayışı çok büyük bir eksik ve size bu konuda tamamen katıldığımı bilmenizi isterim. Fakat oyuna yeni içeriklerin eklenmesinin de sizin taraından neden bu kadar kötü bir hissiyat yarattığını anlamış değilim sadece...Yeni içerikle mi oynadık Diablo 2'yi demişsiniz, elbette... Diabolus'un da belirttiği üzere ek pakette rune ve charm gibi çeşitli yeniliklerle beraber gelmişti, oyun süresince getirilen bi dolu patch de cabası. Ancak bu Diablo 2 değil , Diablo 3 , günümüzde online kullancıların çok farklı talep ve standartları mevcut, elbette sizce doğru olan şey başkası için doğru olmayabilir. Diablo 2'den almamız gereken şeyler olabilir ancak Diablo2 'nin çağında olmadığımızı da belirtmek gerekir.


Diabolus 10.12.2013 | 17:34

Son Düzenleme: 10.12.2013 | 17:36 Gönderen: Diabolus

Burada herkese katılmamak elde değil zaten ve birde benim gördüğüm Diablo 1 ve 2 oynayanlarla hiç oynamayanların beklentileri biraz daha farklı, bu çok açık. Aslında burada üretilenler ve istenenler insanların Diablo'ya sahip çıkmasından başka bir şey değil ve uzun yıllar oynayabilecekleri bir oyun istiyor herkes. Ama öyle ama böyle. Haklılarda, çünkü bu d3'e kadar hep böyle olmuştu. Burada tabiki senin için ölümcül olan ve seni oyuna bağlayacak şey benim için ve benim için olan da bir başkası için ölümcül ve yeterli olmayabilir. Bu insanlığın doğasında olan bir şey ve bu yüzden burada farklı düşünceler çıkmıyor mu. Sonuç olarak bu eventleri çalışan ve isteyen arkadaşa da, srinelli'nin endless dungeon fikrine de katılmadan edemiyorum ben. Ama şu nokta gerçekten çok önemli, Oyunda paragon kasmak amaç değil araç olduğu zaman güzel bir uygulama. Sonuçta çoğu insan d2'de ila 99 olacağım diye karakter kasmamıştır. En azından ben 99 yapamayacağımı biliyordum çünkü d2 oynayanlar bilir bu inanılmaz zor bir şeydir. Genelde d2'de yaptığım +70 lvl bir char kastıktan sonra başka bir karaktere başlamak olmuştur. Hepsiylede sanki oyunu yeni almışım gibi heyecanla oynayabiliyordum ve buda benim oyun süremi uzatıyordu. Bunu d3'de bir türlü yaşayamadık ve şuna inanıyorum, yaşayamayacağız da. Bir umuttur insanı yaşatan ama az önce kingkongor'un twitch'den beta yayını tekrar izledim ve küfretmeden duramadım. Hala kafam almıyor böyle bir oyunu beta diye insanların önüne çıkartabilmelerine. Oyun mutlaka betada durduğu gibi durmayacak ve iyileşecektir ama betayı böyle yapmış bir kadro olduktan, kafalar aynı olduktan sonra daha oyun ne kadar gelişebilir.... ve umarım yanılırım... yanılmak da istiyorum :(..



Srinelli 10.12.2013 | 19:45


Olaya biraz gizem katmak kesinlikle bunyemize iyi gelecektir.
Oyunun su andan itibaren iyi olmasini, oynanabilir kilinmasini istiyorlarsa yapmalari gereken yegane sey bize dusebilecek itemlerin listelerini vermemektir.
Datamining icin de bir algoritma mi yazarlar ne yaparlar bilemem. Encrypt diye bir sey var.
Ikinci olarak da ek paketle beraber gelecek itemlerin droplarini cok iyi ayarlamak.
Bu bize iki sey verecek. Birincisi bir legendary item dusurdugunuzde bunun oyunda dusebilecek en iyi legendary item olup olmayacagini bilmeyeceksiniz.
Bu da sizi item konusunda hala israrci yapacak. Burada akliniza peki ya en iyi itemse diye bir soru gelecek. Bosuna mi item kovaliyorum ben diyeceksiniz. Iste bunu asla bilemeyeceksiniz.
Ikincisi de bunlara hemen erisemeyecegiz. Isin asli ise en iyi itemin olmadigi bir item rastgeleligi.

Daha once de yazmistim. Bir deney yapalim.
Ilkinde bir suru kutumuz olsun ve iclerinden birinde cukulata -immm cok severim-oldugu soylensin.
Kutular onumuze birakilsin. Cukulatayi bulduktan sonra o kutularin umurumuzda olmadigini gorecegiz oyle degil mi?
Ikincisinde ise yine bir suru kutumuz olsun ama acarsak ne kazanacagimizi bilmeyelim.
Aciyoruz. Cukulata cikti. Daha iyisi olabilir mi? Devam ediyoruz. Bos bos bos.. Cuku.. Bos. bos. Cuku. seker. Ahaaa Cuku dan baska seyler de var. Devam. Deli gibi kutulari acmaya devam edicez. Ta ki dondurmayi bulana kadar. Yoo. Belki daha iyisi var. Kutulari acmaya devam. Diablo 2 yi bize oynatan bu histi iste. Diablo3 de olmayan, cunku AH si olan, tum itemleri bildigimiz ve cok basitce sahip olabilecegimiz bir sistem. Ama bununla da kalmadi. Insanlari AH ye bagimli kildi. Yani bir sekilde AH yi kullanmazsaniz oyun sizin icin pek de ilerlemiyordu. Insanlar artik oyunun %70 ini kapsayacak bir seye cok basit sekilde sahip olabiliyorken blizz herkes yasasin AH derken ne yapti. AH yi acan mantalite tekrar devreye girdi. Caresizce hamleler yapti.
Paragon level. Asil yapmasi gereken neydi. Radikal bir karar belki ama tum karakterleri sifirlamak ve AH yi bir an once kapatmak. Cunku zararin neresinden donersen kardir. Gec kalinan ama kesinlikle guzel bir karar. Gelelim mevzuya;
Farzedelim goblin avi denilen seyi yaptilar. Atiyorum MP10 da nv5 de girdiniz ve 80 tane goblini cignediniz. 5 tane legendary dustu. Bunu 25, 250 ya da 2500. goblin avinda bulduk. Baktik ki otesi yok. Oyunun %70 lik kismi sizin icin bitmis olacak. Yamuluyorsam soyleyin lutfen.
Bu olay RoS icin intihardan baska bir sey degildir ve umarim bunu goz onune alirlar. Yaparlar yapmazlar bilemem ama umarim alirlar.

Birincisi bize istedigimizi zor vermeliler. Ikincisi de almissak bile aldigimizi bilmemeliyiz. Bu bizi psikolojik olarak oyunda tutacaktir. Yeni ve manasiz, oyunun tamamen disinda icerikler degil. Oyunun icinde olan seyler.

Yukarida bahsedilen ve benim acikca hoslasmadigimi belirttigim cozum yontemleri ise tamamen o anki durumda calisacak instant eventlerdir.
Eksikligi giderecektir. Peki ama sonra. Yeni bir eksiklik cikacaktir elbet. Bunye bu. Ne demis Oracle. Guce sahip olan kisi tek bir sey ister. Daha fazla guc.
Goblin avini kac kere daha oynayacaksiniz en sert itemleri elde ettikten sonra.
Ben soyliyim 0. Probleminize instant bir cozum bulmus olacaksiniz.
Hani demis ya asyalinin biri balik verme tutmayi ogret diye. Heh ondan.
Yukarida belirttim ya.

Hicbir mantigi olmayan tamamen oyundaki eksikleri kapatmaya yonelik aktivitelerle dolu bir sey haline gelecek. Otomatik olarak hangisi biterse o eventi yapicaz. Peki. Oldu mu. Bence olmadi.

Olay buna donecek. Benim neyim eksik? item. Simdi bir goblin avi yapalim. Tamam itemleri duzduk. Simdi neyim eksik? XP. heh o zaman bir endless horde yapayim. Tamam XP yi hallettik. ee. Nabza gore serbet mi? Bahsettihim tumevarim tarzi dusunce budur iste. Ve bence tamamen yanlis bir stratejidir. Ama katilir ama katilmazsiniz, tum bu eula gibi metindeki, argumanlarla beraber olusturdugum dusunceleri nasil gordugunuzle alakalidir. Tabi bizim goblin avi ya da endless horde umuz esnasinda Sanctuary kimsenin umurunda degil. Oyundan sapiyoruz farkettiyseniz.
Olay tamamen xp,item olayina donuyor. Benim ilk iletimde yazdigim ve sizin celiski olarak nitelendirdiginiz seyden kastim buydu aslinda. Tamam item de sirf item bulabilelim diye goblin avi mi yapacaklar. ee oyunun diger kismi ne olacak. Farkinda oldugunuzu zannetmiyorum sayet oyunun item icin oynanan kismini 4 hatta ileride olacak 5 act den totom kadar - ki kendisi cok ufaktir - haritadaki aptal goblinlere indirgeme cabasindasiniz. XP icin gereken route lari ise totom kadar yerde sadece beklemeye ve surekli gelen yaratiklari oldurmeye indiriyorsunuz. Yanlissam, yanlis anladiysam duzeltin lutfen. Ayar cekerler o kadar da olmaz diyebilirsiniz. Ama ben yemem :D
Bunlarin hepsini gectim, Diablo boyle bir sey degil. Masumca dusundugunuzu, iyi bir fikir olabilecegini dusundugunuzu biliyorum. Belki de gercekten iyi bir fikirdir bilemeyiz. Ama bu dusuncelerimle buradan baktigim zaman hic de iyi durmuyor.
Bu bahsi gecen Ladder'da kullanilmasi icin dusundugunuz olaylar silsilesi de eger oyuna baska noktada zarar veriyorsa neden yapildiginin cok bir onemi yok. Baska cozumler bulunabilir. Bu cozumleri tartismaliyiz bence.
Yanlis soru sorarsak cevabi asla alamayiz. Bu baglamda sorunun sorulmasi gerekiyor basta. Ya da anlasilmasi.
Saygilar.


Jumong 10.12.2013 | 21:24


bu oyuna ladder gerekli çok açık ve net. diablo 2 nn formülü runeword ve ladderdır.

" non-ladder olunca karakteri kullanamıyorum artık." denmiş.

ee kullanma ?

bi karakteri 20 sene mi kullanmak istiyorsunuz anlayamadım. Yeni bir sezon yeni bir başlangıç

kesinlikle periyodik reset sistemi bu oyuna gereklidir. Onun dışında item dropları düzeltilmelidir.

ayrıca "en iyi itemı bilememek" fikride gerçekten güzel bir fikir.

unutmayın ki reset sistemi olmazsa diablo olmaz.

yeni bir başlangıç hem önceki sezonda başarı elde edememiş kişiler için bir umut hemde tahtını korumak isteyenler için bir savaş niteliğindedir. Çocuksu olarak " karakterimden kopamıyorum :( "  gibi şeyler yapmaya gerek yok.