Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










Diablo III Gelecek Planları  (Okunma sayısı 18506 defa)

Blizzard Diablo III ile ilgili planlarını henüz tamamlamadı. Oyun ilk çıktığından bu güne pek çok değişiklik yapıldı ve bunlar yalnızca başlangıç. Gelecek planları çok çeşitli ve hepsi de elbette ki Diablo III'ü hak ettiği konuma taşımaya yönelik. Bu planların sırasını, önem derecesini ve sonucunda beklenen etkiyi yaratıp yaratmayacağı da tabii ki oyuncular tarafından belirleniyor.


Resmi forumlarda son iki hafta içerisinde hem oyunculardan hem de forum yöneticilerinden çok sayıda öneri ve gelecek planı paylaşıldı. Biz de bunları bir araya getirerek bu makalede topladık.

1) Oyun sırasında üzerimizde bulunan bonuslardan aynı anda en fazla 5 tanesini görebiliyoruz. Ve görünüşe göre bu sayı arttırılacak. Önümüzdeki yamaya belki yetişmez ancak yapılacaklar listesine girmiş durumda.
Kaynak: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/7979929284#8

2) Diablo III'ü ilk zamanlarında oynayan arkadaşlar bilir. Çok zorlayıcıydı. Neredeyse adım atmak mümkün olmuyordu. Bazı oyuncular için bu tam istedikleri tarzdı ancak Diablo III'ü sırf eğlenmek için oynayanlara bu tam bir eziyetti. Zamanla eşyalar ve yetenekler güçlendirilip oyunun zorluk seviyesi düşürüldükçe kolaylaşmaya başladı ve bir süre sonra çok kolay oldu. Inferno'yu bitirdikten sonra oyunun bir anlamı kalmamaya başlamıştı. Sonra Monster Power, Infernal Machine ve Paragon level geldi ve oyun herkes için istenilen bir ortam oluşturmaya başladı. Bu tür yenilikler artmaya devam edecek. Henüz konu hakkında net bir bilgi verilmiyor.

3) Resmi forumlarda eşya özellikleri hakkında çok sayıda konu açılmakta. Konular genel olarak "İşe yaramayan özellikleri eşyalardan kaldırın." şeklinde. Yetkililer eşya sisteminin yeterince iyi olmadığının farkındalar fakat zaten az olan özellik sayısını daha da azaltmanın oyunu yaralayacağını düşünüyorlar. Haklılar da. Zaten "Kötü" olarak nitelendirilen özellikler aksine bazı oyuncuların arayıp da bulamadıkları yetenekler olabiliyor. Örneğin Pickup Radius özellikli eşyaları özel bir yetenek yapısı kullanan Witch Doctor'lar her eşyalarında görmek istiyorlar. Bu tür örnekler çoğaltılabilir.

Şu an için, muhteşem üçlü (trifecta) olarak bilinen Crit Chance, Crit Damage ve Attack Speed özellikleri, oyunda vuruşumuzu arttırmak için tek seçenekmiş gibi görünüyor. Blizzard ise bunların dışındaki eşya yeteneklerinin oyundan kaldırılması yerine bu özelliklere alternatif oluşturacak pek çok özelliği oyuna eklemeyi planlıyorlar. Bunu da özellikle efsanevi (legendary) eşyalara eşsiz yeni yetenekler ekleyerek yapmayı planlıyorlar. Örneğin bir bota "Vücudunuzu ruhani forma sokarak düşmanların arasında özgürce hareket etmenizi sağlar." tarzı bir özellik ekleyebiliriz diyorlar. Hatta oyuncular ile beyin fırtınası yapmak için konu hakkında bir blog bile yayımlanmış durumda.

Oyuncular özellikle yetenek güçlerini arttıran özellikleri oyundan daha çok istiyormuş gibi görünüyor ve Blizzard da bu durumu göz ardı etmek niyetinde değil. "Öyle özellikler ekleyeceğiz ki eşyalara oyuncular: 'Vaaay! Ben bu eşya için özel bir karakter yapısı tasarlarım' diyecekler." diyorlar. Hatta öyle güzel eşyalar görecekmişiz ki örneğin sizin karakterinize uygun olmayan bir eşya bile olsa "Vaaay ne eşya ama! Ben bunu kullanmak için yeni bir karakter açmalıyım" bile diyebilecekmişiz. Tüm bu değişikliklerin yama 1.0.8'e yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Kaynak: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/7004016367?page=14#274

4) Üzerimizdeki eşyaların görüntüsünü istediğimiz gibi değiştirerek karakterlerimizin daha güzel görünebilmesini sağlayacak özel materyaller oyuna eklenecek.

5) Eşya düşme şansı oldukça azaltılacak ama korkmayın. Düşen eşyaların özellikleri ise daha çok işe yarar olacak. Yeni artık bulduğumuz her eşyayı identify etmeden atmayacağız. Tonla gereksiz eşya düşmesindense az miktarda ama güzel eşyaların düşmesi daha iyidir.  Bu özellik de yüksek ihtimalle oyuna yama 1.0.8'de eklenecek ama bugün yayımlanan bir başka mavi gönderi ile bu işlemin biraz daha hafif bir geçiş ile diğer yamalara yayılabileceği açıklandı.
Kaynaklar:
http://eu.battle.net/d3/en/blog/7534957/
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/8156056056#9

5,5) Efsanevi (Legendary) eşyaların düşme sistemi her an her yerde düşebilecek şekilde genişletilecek. Yani artık level 1 bir yaratıktan Mempo of Twilight düşürebileceğiz. Ama elbette ki üzerindeki özellikler düştüğü yaratığın leveline göre uyarlanacak. Örneğin atıyorum all resistinizi 1 veya 2 arttıracak. Tabi bunun tam tersi durum da söz konusu. Mesela yaratıklardan kazandığımız experience'i %20-30 arttıran ama bulmak için Act II Normal'i gezdiğimiz Leoric's Signet artık Inferno'da da düşebilecek. Hem de ilevel 63 özelliklere sahip olarak.
Kaynak: http://eu.battle.net/d3/en/blog/7534957/

6) Oyundaki eşya sistemi şu anki durumunu göz önüne aldığımızda neredeyse tamamen müzayede evine yönelik çalışıyor. Güzel bir eşya arıyorsak hemen müzayede evine bakıyoruz çünkü kolay kolay düşmüyor. Kendi eşyalarını kendileri bulmak isteyen oyuncular için bu kötü bir durum be yetkililer aradığımız eşyaları kendimiz bulabilmemiz için sistemi ağır ağır değiştirmeyi planlıyorlar. Bunun ilk örneğini hesaba bağlı eşyalar üretmemizi sağlayan demirci ve kuyumcu planların oyuna eklenmesi ile görmüş olduk ve benzer sistemler oyuna eklenmeye devam edecek.

7) Yetenek seçimindeki çeşitlilik arttırılmaya devam edecek. Az kullanılan yetenekler güçlendirilecek ve bazı kullanılmayan yetenek rünleri farklı özellikle eklenerek yenilenecek.

8) Eşya üretme sistemi biraz daha geliştirilerek konumu istenilen seviyeye yükseltilmeye çalışılacak.
2-8 arası için kaynak: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/7980249170?page=20#387

9) Bazı arkadaşlarımız fark etmiştir. Müzayede evindeki açık arttırma sistemi bize çaktırılmadan yenilendi. Eskiden teklifi arttırırken önerdiğimiz fiyatı daha önceden geçen biri olmuşsa fiyatlar bizim verdiğimiz son öneri üzerinden bir o kadar daha arttırılarak yenileniyordu ve bu sayeden ne kadar önerdiğini hesaplayabiliyorduk. Artık durum öyle değil. Bizim önerdiğimiz fiyatı eğer başkası dana önceden önermişse son fiyat artık bizim önerdiğimiz ile aynı oluyor ve en yüksek fiyatı ilk öneren kimse en yüksek öneriyi veren kişi kendisi kalmaya devam ediyor. Yeni sistem resmi blogdaki oyun rehberine yakında eklenecek.
Kaynak: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/7980159448#17

10) Müzayede evinin önemini azaltmak amacı ile oyunda düşürülen eşyaları doğrudan kullanabilmeye yönelik bazı düzenlemeler gelecek. Henüz kesin olmamakla birlikte bossları ilk kez kestiğimizde %100 şans ile 1 adet efsanevi (legendary) eşya düşme şansı oyuna eklenebilir.
Kaynak: http://eu.battle.net/d3/en/blog/7534957/

11) Yama 1.0.8 ve sonrasında çok oyunculu oyunlar daha cazip hale getirilmeye çalışılacak. Bu amaç doğrultusunda oyuna "Tümünü identify et" tarzı bir tuş konulması planlanıyor. Sonuçta partideki diğer arkadaşlarınız zindanlarda yaratık avlarken sizin köyde bir inventory dolusu eşyayı identify etmeniz hoş bir durum değil.
Kaynak: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/8088199933#5

12) Sadece Inferno seviyesine özel olmak kaydı ile yaratık yoğunluğu ACT I, II ve IV'te arttırılacak. Bu sayede eşya, altın ve tecrübe puanı için daha fazla rota alternatifi sunulmuş olacak. Yalnız bunu yaparken farklı karakter yapıları için farklı rotaların uygun olabilmesi için yani çeşitliliği arttırabilmek için de bazı çözüm yolları düşünülüyor. Nasıl biz çözüm bulacaklarını ise zaman gösterecek. Bu değişikliğin yama 1.0.8'e yetiştirilmesi planlanıyor.
Kaynak: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/8156056056#9

13) Aynı anda çok sayıda eşya üretebilmek için demirci ve kuyumcuya istediğimiz miktarı verip hepsini aynı anda üretebilmemiz için bir buton eklenecek. Bu değişiklik de yama 1.0.8'de bizlere sunulacak.

14) Müzayede evindeki eşyaları üzerimizdekiler ile karşılaştırabilmemiz için eşya özelliklerini gösteren pencereye tıpkı oyundaki gibi karşılaştırma satırları eklenecek. Yapılması zor bir işlem olduğu için yama 1.0.8 yetişmesi zor görünüyor. Ama yetiştirilmeye çalışıldığı resmi ağızlardan doğrulandı.
11-14 arası için kaynaklar:
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/8087879561?page=4#75
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/8087879561?page=4#76

15) Legendary eşyaları boyanabilmeleri için baştan tasarlıyorlarmış. Ne zaman biteceği belli değil çünkü tamamı sil baştan tasarlanacak.
Kaynak: http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/6892930430#8

16) Eşyaların oyundaki satıcılara satılmasından kazanılan gelir ve parçalanmasından açığa çıkan üretim malzemeleri miktarı arttırılarak eşya düşme şansının azaltılmasından kaynaklanacak sorunlar giderilecek.
Kaynak: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/8197591523#

Son zamanlarda yoğunluğum arttı ve artık iş yerinden forumumuza giremiyorum ama elimden geldiğince oyun hakkındaki gelişmeleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim. İyi oyunlar Diablo severler!





By : Nekroses 14.03.2013 | 21:41
Son Düzenleme: 19.03.2013 | 21:16 Gönderen: Nekroses
Etiketler:
Hacı 14.03.2013 | 22:17


harika gelsin bakalım, yeni itemler çok konuşulacak gibi. Paylaşım için teşekkürler nekro.


Bursat 14.03.2013 | 22:18


Harika paylaşım ellerine sağlık Nekro, meraklar içindeyiz


Blackfire 14.03.2013 | 22:19


Eline saglık.
Sabırsızlıkla bekliyoruz, gelişmeleri.



Midnite 14.03.2013 | 22:44


ahhh ahhh bakalım milletin istedigi gibi olacakta nasıl bir mekanik kullanıyorlar aklım almıyor :))


Jumong 15.03.2013 | 04:14


5,5 ve 12. maddelere kesinlikle taptım. diğerleride harika.


Srinelli 15.03.2013 | 08:29


Jay "Hıyar" Wilson gidince ne kadar da yapici yenilikler gelmeye basladi.
Travis Day bu isi daha guzel yapiyor gibi. Keske en basindan beri olsaydi diyor insan.
Ellerine saglik Canlilara dusman Olulere dost arkadasim.


sentez 15.03.2013 | 08:34


pozitif şeyler olacak gibi umarım boş çıkmaz... oyunu ah merkezinden kurtarırlarsa d2 gibi efsane olma yolunda büyük bir adım atılmış olur.


boran 15.03.2013 | 09:22


umarım en kısa zamanda yüklerler bu yamayı, çöp item toplamaktan ve item okutmaktan sıkıldım


GiantConn 15.03.2013 | 11:47


Sabırsızlıkla, yerimizde duramayarak, heyecan içinde bekliyoruz ellerine sağlık nekro.


Luffy 15.03.2013 | 15:55


Paragon'u hemen 100 yapmak lazım :) efsanevi item düşme oranını düşüreceklermiş.


Nekroses 17.03.2013 | 20:40


Jay "Hıyar" Wilson gidince ne kadar da yapici yenilikler gelmeye basladi.
Travis Day bu isi daha guzel yapiyor gibi. Keske en basindan beri olsaydi diyor insan.
Ellerine saglik Canlilara dusman Olulere dost arkadasim.

Travis Day'in resmi forumlarda aktif olarak sorulara yanıt vermesi görevini ne kadar önemsediğini gösteriyor. Jay Wilson'ın gitmesi Diablo III için en güzel haber oldu.


Nekroses 17.03.2013 | 20:54


Legendary eşyaları boyanabilmeleri için baştan tasarlıyorlarmış. Ne zaman biteceği belli değil çünkü tamamı sil baştan tasarlanacak.
Kaynak: http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/6892930430#8


nescafe 17.03.2013 | 22:44


Legendary eşyaların boyanabilcek olması güzel.keşke eşya çeşitliliginide arttırsalar özellikle weapons 60 leveldan sonra kullanılabilir 3-4 çeşit fazla yok