Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.











Nekroses 09.04.2013 | 22:08
« #1 »

Son Düzenleme: 09.04.2013 | 22:33 Gönderen: Ares

Merhaba forum dostlarım. Bir süredir yanınızda bulunamıyordum ama bugün bir boşluk bulup tüm zamanımı buraya ayırmaya karar verdim. Saat 23.00'e kadar olabildiğince çok çeviri yapıp Diablo III hakkındaki en güncel haberleri sizlere ulaştırmaya çalışacağım.

@Ares: Dostum buradan aşağısında yazanları kopyalayıp makaleye yapıştırabilirsin. Ben dokununca bozuyorum çünkü. Yeni yapıya alışamadım henüz. :D Kopyala yapıştırı bitirince artık benim yorumu siler misin yoksa haber güncel kalsın diye "up" diye değiştirip içini siler misin, orası sana kalmış.

Not: Bu arada "up" ne ya? "Güncel" yaz. Türkçemiz daha zengin.

------
Yazıya eklendi
------

Eyvah! Saat 23.00'ü geçmiş bile. 1 saat sürmüş bunu yazmam. Kalan haberlere perşembe günü devam ederim artık. Yarın evde olmayacağım. Ulan maçı da kaçırdık ya neyse. Kaç kaç bitti Galatasaray maçı?


Jumong 09.04.2013 | 23:04
« #2 »


monster yoğunluğu her act de eşitlendi mi en çok bunu merak ediyorum.


Nekroses 10.04.2013 | 22:16
« #3 »


Eşit değil ancak dağılım biraz daha adil hale geldi. Bizden alınacak geribildirimler ile düzeltmeler yapılmaya devam edecek. Aşırı yoğun hale gelmiş yerler ile çok tenha kalmış yerler varsa buradan bildirin. Ben gerekli iletiyi resmi forumda paylaşırım. İşler yolunda giderse yakında resmi forumlarda yeşil renkte paylaşımlarda bulunabileceğiz. Sözümüz daha geçerli olur diye düşünüyorum. ;)


duygun 11.04.2013 | 00:03
« #4 »


Wizard'a bu özelliği neden eklediler hiç bilmiyorum her gelen yeni yamayla OP olmaya doğru ilerliyor çar. Zaten dps yüksekse kimseye bırakmıyor yaratıkları diğerleri anca arkadan koşup duruyor. :)


Jumong 11.04.2013 | 02:08
« #5 »


Eşit değil ancak dağılım biraz daha adil hale geldi. Bizden alınacak geribildirimler ile düzeltmeler yapılmaya devam edecek. Aşırı yoğun hale gelmiş yerler ile çok tenha kalmış yerler varsa buradan bildirin. Ben gerekli iletiyi resmi forumda paylaşırım. İşler yolunda giderse yakında resmi forumlarda yeşil renkte paylaşımlarda bulunabileceğiz. Sözümüz daha geçerli olur diye düşünüyorum. ;)

ya direk yogunluk seviyeleri act 3 gibi olsun act 1 in mesela 2 de öle olsun yani belirli farm programları olsun act 1 - 2  ninde. bol bol monster keselim. bunu iletirseniz sevinirim :D örneğin bence butcher yolu çok yoğun olmalı bu sadece bir örnek. bunu blizzard rahatça ayarlayabilir diye düşünüyorum.



Sayfa: 1   Yukarı git

Yorum Yapın

Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.




Son Makaleler
Season Rebirth Mail'ini okumak için süre azalıyor..
Season Rebirth Mail'ini okumak için süre azalıyor..
04.02.2016 | 16:38
World of Warcraft®: Legion Ön Sipariş verenlere Kanat hediyesi !..
World of Warcraft®: Legion Ön Sipariş verenlere Kanat hediyesi !..
21.01.2016 | 16:09
Sezon 5 Başladı...
Sezon 5 Başladı...
15.01.2016 | 18:00
Sezon 5 : Season Journey Görevleri
Sezon 5 : Season Journey Görevleri
15.01.2016 | 14:54
Set Dungeons Rehberi
Set Dungeons Rehberi
13.01.2016 | 08:58
2.4.0 Yama Notları
2.4.0 Yama Notları
12.01.2016 | 22:52
Yama 2.4.0'a hazırmısınız ?..
Yama 2.4.0'a hazırmısınız ?..
07.01.2016 | 10:38
Sezon 4 Sona Erdi...
Sezon 4 Sona Erdi...
31.12.2015 | 00:41
Sezon 5 İlk Bakış
Sezon 5 İlk Bakış
23.12.2015 | 11:56
Yama 2.4.0 Ön İzleme : İtemler ve Setler
Yama 2.4.0 Ön İzleme : İtemler ve Setler
21.12.2015 | 17:23


Rastgale Makaleler
Yakın Zamandan Bir Bakış DIII RoS PTR 2.1. - 10/08/14
Yakın Zamandan Bir Bakış DIII RoS PTR 2.1. - 10/08/14
10.08.2014 | 21:59
Işık Görüldü RoS Ön Sparişe Açıldı - Normal ve Digital Delux
Işık Görüldü RoS Ön Sparişe Açıldı - Normal ve Digital Delux
19.12.2013 | 19:25
Look! More hidden footprints!
Look! More hidden footprints!
25.08.2012 | 12:34
Yama 2.1.0 Ön-izleme : Sezonlar
Yama 2.1.0 Ön-izleme : Sezonlar
16.08.2014 | 19:36
Torchlight II 2011 bitmeden raflardaki yerini alacak.
Torchlight II 2011 bitmeden raflardaki yerini alacak.
20.10.2011 | 16:14
Diablo III Beta Patch 10
Diablo III Beta Patch 10
21.01.2012 | 05:42
REAPER OF SOULS™ TV SPOT YAYINDA
REAPER OF SOULS™ TV SPOT YAYINDA
01.03.2014 | 10:42
Blizz Pet Bardağı
Blizz Pet Bardağı
08.02.2012 | 23:35
Yeni Yıl, Yeni Yama, Yeni Buff'lar !...
Yeni Yıl, Yeni Yama, Yeni Buff'lar !...
15.01.2015 | 08:39
Nihayet Diablo III'e PvP Geliyor
Nihayet Diablo III'e PvP Geliyor
29.12.2012 | 00:13

Son Konular
Pennants ve Kanatlar Hakkında.
[05.03.2016 | 12:12]


rebith
[04.03.2016 | 20:50]


herolarım silindi
[03.03.2016 | 00:00]


Arkadaşlar Yardım..
[02.03.2016 | 15:26]


World of Warcraft Annual Pass Üyeliği Alın, Diablo III Bedavaya Gelsin!
[02.03.2016 | 09:48]


Karakterimi sezon 5 soktum yardım!
[28.02.2016 | 22:30]


Bul-kathos set
[28.02.2016 | 09:34]


Hesabımı satabilir miyim?
[27.02.2016 | 11:21]


silah setinde sorun var?
[23.02.2016 | 19:24]


barbarım çöp olmuş :)
[22.02.2016 | 13:57]

PTR 1.0.8 Çevrimiçi!  (Okunma sayısı 6747 defa)

PTR Yaması 1.0.8 sürümüne artık giriş yapabilirsiniz! Multiplayerdeki geliştirmeler Kavga, KeyWarden ve Hikayeyi seçebilir, bütün itemleri aynı anda okutmak için bir yere gidebilir, gizli sohbet ve arkadaşınızın ne yaptığında dair daha ayrıntılı bilgiler görebilirsiniz. PTR sürümüne nasıl katılırım diyenler için link!

İki kişi her zaman birden iyidir.
Blizzard'ın Diablo III oyunundaki en büyük amacı, onu gelmiş geçmiş en iyi çok oyunculu oyun yapmak ve yama 1.0.8'de bunun için atılan adımları net olarak görmek mümkün. Elbette ki yalnız oynamanın da iyi yanları var. İstediğiniz zaman oyunu belemeye alabiliyor, takipçinizin yeteneklerinden faydalanabiliyor veya istediğiniz rotada özgürce ilerleyip arkadaşlarınızı beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Ancak çok oyunculu oyunlar da birlikte oynamanın inanılmaz keyfiniz sunuyor. Birlikte level atlamanın, savaşmakta olan arkadaşınızın bayrağına tıklayarak anında ona katılmanın, Infernal Machine anahtarlarını ve organları toplamanın keyfi bambaşka. Tabi her zaman aynı amaca sahip arkadaşlar bulmak mümkün olmuyor. Blizzard ise özellikle bu yamada oyuna çok oyunculu oyunların dezavantajlarını azaltmaya yönelik pek çok yenilik getirmiş.

Çok Oyunculu Oyunlar İçin Teşvik Primi
Pek çok oyuncu, çok oyunculu oyunların daha etkin kazanımlar sağladığını fark etmiştir. Bu doğru ancak Blizzard bu kazanımları net bir biçimde arttırarak oyuncuların partiler kurarak oynamasını teşvik etmek istemiş.

Bonus puanlar henüz netlik zamanmış değil. Zamanla değişebilecek durumdalar ancak şu an için partinize katılan fazladan her bir kişi için toplam xp kazancınız kişi başına %10 artacak. Örnek vermek gerekecek olursa diyelim ki seçtiğiniz MP, üzerinizdeki xp bonusunu arttıran eşyalar vs. xp kazancınızı %900 arttırıyor olsun. bu durumda partinize katılan her bir kişi için %100 artış daha sağlanacak ve tam dolu bir partideki xp kazancınız %1200 olacak. [(1+ %900) x (1+ %10 x 3) - 1] Büyülü eşya düşürme şansınız ve düşürdüğünüz altının oranı da partinizdeki siz hariç her bir kişi için %10 artacak.

Oyuncu Eşleştirme Etiketleri
Bu etiketler sayesinde herkese açık oyunlarda amaca yönelik oyuncularla eşleşme şansımız çok çok artacak. Kullanımı çok kolay. Oyunun ve yaratıkların zorluğunu belirledikten sonra bir de amacınızı basitçe seçiyorsunuz. Oyun da sizin için daha uygun bir parti seçiyor.

Şu an için yalnızca 4 etiket bulunmakta: Etiketsiz (No Tag), Görev (Questing), Kavga (PvP / Brawling), Anahtar (Key Warden / Infernal Machine). Oyuncuların isteğine göre bu seçenekler çoğaltılabilir.







Yaratıkların Canları
Normalde çok oyunculu oyunlarda oyuna katılan her bir kişi için yaratıkların canları %70 arttırılıyor. Yeni yamada ise bu değer %50'ye düşürülecek. Bu sayede eskiden tam dolu bir partide karşınıza çıkan yaratıkların canları %310'a çıkmış iken, yeni yama ile birlikte bu değer %200'de düşmüş olacak.

Archon Sorunu
Wizard oyuncuları bilirler, Archon ile öldürdüğünüz her bir yaratık için yeteneğinizin etkinlik süresi 1 saniye uzar. Fakat bu bonusu alabilmeniz için yaratığı bizzat öldürmemiz gerekiyordu. Bu nedenle Archon severler çok oyunculu oyunlarda etkin olamıyordu. Yeni yama ile artık asist yapmış olmamız yeterli olacak.

Benzer problemler sunan Life on Hit tarzı puanlar için de çalışmalar sürüyor ancak yama 1.0.8'de görmek mümkün olmayacak.

Tüm Eşyaları Aynı Anda Identify Etme
Çok oyunculu bir oyunda bir inventory dolusu identify edilmemiş eşyanız olduğunu düşünün. Arkadaşlarınız hızla elit kesmeye devam ederken atmaya kıyamadığınız bu eşyalara bakabilmek için artık tek tek sağ tıklamamız gerekmeyecek. Hemen köye gidip Decard Cain ile konuşarak veya Cain'in Kitabını inceleyerek tüm eşyaları aynı anda identify etme fırsatımız olacak.

Savaş Uyarıları
Çok oyunculu oyunlarda bir elit yaratık grubu bulduğumuzda arkadaşlarımızı haberdar etmek için hemen bir "e" yazıp bulunduğumuz bölgeye sancağımızı saplardık. Artık oyun bu haberdar etme işlemini bizzat gerçekleştirecek.

Elit bir yaratık grubuna veya bir gobline rastladığımızda, karşı taraftan veya bizden gelecek olan ilk darbe ile karşılaştığımız yaratığın cinsi ve karşılaşmış olan kişinin kim olduğu hemen diğer parti elemanlarına uyarı yoluyla haber edilecek. (Kuramadım cümleyi ama anladınız siz. =))

Yakınımızdaki Oyuncular
StarCraft II bulunan bu özellik Diablo III'e de geliyor. Oyuna bağlandığınız noktaya yakın yerlerde eğer başka oyuncular da bağlanmış ise size bilgi veriliyor. Bir üniversitenin kantininde veya internet kafede oynayanlar için hoş bir özellik.





Özel Sohbet Grupları
Bu özellik de yama 1.0.8 ile birlikte oyuna eklenmiş olacak. 99 kişiye kadar destek veren özel bir grupta hep birlikte sohbet etme imkanı bulacağız. Bu gruplar sohbet kanalları gibi sabit değiller ancak ilerde daha da geliştirerek oyun grupları (guild / clan) veya sohbet kanalı gibi gelişmiş sistemlere yerini bırakabilir. Bu gruplar Diablo III için geleceğe yönelik bir yatırım olarak görülebilir.

Kaynak: http://eu.battle.net/d3/en/blog/7935263/





By : Midnite 03.04.2013 | 10:29
Son Düzenleme: 09.04.2013 | 22:39 Gönderen: Ares
Etiketler:
Tweet

Yorumlar

Reklam 06.03.2016 | 15:18