Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










Diablo IV'te Sistem Tasarımı (Bölüm 2)  (Okunma sayısı 12978 defa)

Bölüm I'de, BlizzCon'da ortaya çıkardığımız Diablo IV oyun tasarımları hakkında topluluğun açık sorularının birçoğuna değindik. Henüz incelemediyseniz bir göz atmanızı öneririm.


Item oluşturmaya, herhangi bir Action RPG'sinin en temel öğesidir. Karmaşık ve farklı bir konu olduğu için özellikle bu blogdaki item oluşturmaya odaklanıyoruz. Diablo IV geliştirme ekibi olarak bizi yönlendiren iki temel prensiple başlayalım.

Öncelikle, Item yoluyla karakterinize derinlik ve kişiselleştirme eklemenin oyun için inanılmaz derecede değerli ve önemli olduğunu kabul ediyoruz. Bu, Diablo IV'ün haberleri yayınlandığından beri en çok tartışılan konu oldu. Açık olmak gerekirse - Diablo IV Itemlarının derinlik ve ödüllendirilik katması gerektiğine inanıyoruz ve bu bizim en büyük önceliklerimizden biri. Takımımız için tüm oyun boyunca bir başka önemli felsefe “Öğrenmesi kolay, ustalaşması zor” kavramıdır. Bu temel felsefe, çoğumuzun bugün olduğumuz zorlu oyuncular olmasına ve Diablo IV geliştirme sürecinde benimsemek istediklerine yardımcı oldu. .

İkinci olarak, Diablo IV'ün önceki Diablo oyunlarımızdaki Itemları taklit etmemesi gerektiği görüşünü kabul ediyoruz. Planımız, Diablo IV'ü eşsiz kılacak yeni unsurları tanıtırken önceki oyunların en iyi kısımlarını alıp üzerlerinde geliştirmek. Diablo II veya Diablo III'ün tam bir kopyasını oluşturmak istemiyoruz. Bu konuda çok fazla karışık geri bildirim ve farklı görüşler bulunduğunu belirtmeye değer ve toplumdaki herkesin aynı fikirde olacağı tek bir yaklaşım olmadığı anlamına geliyor.

Bununla birlikte, geri bildiriminiz sayesinde, bugün sizinle paylaşmak istediğimiz item belirleme konusunda ekip içinde aktif olarak tartışmakta olduğumuz bazı olası değişikliklerimiz var. Yine, bunun çok erken bir tasarım olduğunu vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu bilgiyi hiç paylaşmadığımız kadar hızlı şekilde paylaşıyoruz.Tabii ki bu fikirleri gerçekleştirme sırsasında sorunlar ve hatalar olacak ancak bunu bu kadar hızlı ve erken şekilde paylaşmamızın sebebi topluluğumuzun da bu konudaki geri dönüşlerini alabilmek.

Hadi hadi bakalım!

Diablo IV'deki Ekler
Çok fazla miktarda  geribildirimin de dahil olduğu çok büyük topluluk tartışmaları yaptık ve bu konuların üzerinde onlarca saat kafa yorduk. İki büyük paket servisimiz kaldı. İlk olarak, İtem ekleri karakter gücünün anlamlı bir parçası olmalıdır. İkincisi, hangi itemların donatılacağına karar verirken ilginç seçenekler sunmalılar. Daha önce odaklandığımız nokta, her bir eki belirli yapılara yönelik yapmaktı, böylece “mükemmel item“, takip ettiğiniz yapıya bağlı olarak değişecekti. Bu genel yönü hala seviyoruz, ancak seçiminizin sınırlı olduğunu hissedebildiğinizi de anlıyoruz çünkü “büyük ödül” itemlarından oluşan bir listesinin peşindesiniz.

İşte düşündüğümüz değişiklikler:

İşte gerçekleştirmeyi planladığımız değişiklikler:

Büyü (Mavi), Nadir (Sarı) ve Legandary (Turuncu) gibi nesnelerin toplam ek sayısını artırıyoruz. Bu, Legandary olmayan eklerin karakterinizin genel güç seviyesi üzerindeki genel önemini arttıracaktır.
Ayrıca üç yeni stat sunuyoruz:
Tüm faydalı etkilerin süresini uzatan Angelic Power (kendi kendine buff veya heal atabilenler gibi)
Tüm olumsuz etkilerin süresini artıran Demonic Power (debuff'lar veya zamana bağlı damagelar gibi)
Vurucu etki olasılığını artıran Ancestral Power (diğer bir deyişle, proc chance)
Bu yeni istatistikler +15 Angelic Power gibi ekler olarak tasarlanabilir. Yukarıda belirtilen faydaları sağlamanın yanı sıra, bu yeni statların diğer bazı ekleri güçlendirmek için ön koşul olarak da kullanılmasını istiyoruz. Eğer belirli bir güce sahip değilseniz, itemı hala kullanabilir ancak o güce bağlı bir ekten faydalanamayabilirsiniz.

İşte bu eklerin ne yaptığını daha iyi açıklamak için devam eden çalışmaların birkaç örneği: (tekrar söylüyoruz, bunların hiçbiri nihai değil ve önemli ölçüde değişebilir):



Üç güçten her biri, kendisine uygun olan bir ekler listesine sahip olacak, bu nedenle hangi stata önem verdiğinize bağlı olarak Angelic, Demonic veya Ancestral Güç'e odaklanmak isteyebilirsiniz. Yukarıdaki örneklerde, Yıkım becerisinde ilave bir rank elde etmek için 50 Şeytani Güç,% 25 Fire Resistance için 55 Şeytani Güç ya da Char to Ash yeteneğinde ilave 2 seviye için 60 Şeytani güç gerekir. Crushing Blow şeklinde bir build istiyorsanız, bunun yerine en az 55 Ancestral Power biriktirmeniz gerekirken, 40 Angelic Power% 25 Cold Resistance kazanması gerekir.

Bu değişikliklerin bu iki ana alışı iyi ele alacağını düşünüyoruz. Legendary güçler, artık eklerinizin gücünü tamamen caydırmamalı ve ekler kendileri daha ilginç seçenekler sunmalıdır, çünkü onların güçleri, donanımınızın geri kalan kısmında biriktirdiğiniz ilgili Güçlerin ne kadarına bağlı olduğuna bağlıdır. Yapınız için mükemmel istatistiklere sahip bir muska bulabilirsiniz, ancak bazı ekler eklerken Demonic Power'ı isteyebilir.

Kaynak : https://eu.diablo3.com/en/blog/23230076/system-design-in-diablo-iv-part-ii-03-12-2019





By : Midnite 10.12.2019 | 16:28
Son Düzenleme: 11.12.2019 | 11:05 Gönderen: Midnite
Etiketler: