Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










DİABLO 2 DE MAGİC FİND YAPMAK  (Okunma sayısı 19361 defa)

siyahkedi22
19.04.2012 | 20:46 | Beğeni: 0
arkadaşlar şimdi size diablo 2 de mf (unique,rare,set gibi özellikli eşya düşürme sanatı) yapmasını anlatacağım bilmeyenler için. Öncelikle 1 numaralı mf mephisto kesmektir. Başlıyoruz.

1-) Öncelikle ne kadar mf veren zırh, silah, yüzük, kolye varsa biriktiriyoruz ve kasaya atıyoruz. aman ha giymeyin.

2-) Bizi mephistoya götürecek portala geçiyoruz ve zindanlarda ne kadar yaratık varsa kesiyoruz.

3-) Mephistoyla karşılaşınca şehre bir portal açıyoruz.

4-) Kasadaki tüm mf veren itemleri kuşanıyoruz.

5-) Mephistoyu kesiyoruz.

Eğer quest yapıyorsanız çok çok kaliteli itemler düşüreceksiniz. Quest değilse düşürebileceğiniz en iyi itemler gelecektir. Tekrar etmekten çekinmeyin. Diğer bölgeler için de mantık aynıdır.

siyahkedi22
19.04.2012 | 21:41 | Beğeni: 0 #1
neden boss kesiyoruz çünkü en iyi itemleri bosslar bırakır. neden direk mephistoyu kesmiyoruz da en son ona gidiyoruz. çünkü oyuna girdikten sonra yaratık kestikçe ve iyi item düşmedikçe kaliteli item düşme şansı artar.

Genel Yetkili Nekroses
Nekroses#2623
19.04.2012 | 23:26 | Beğeni: 0 #2
... iyi item düşmedikçe kaliteli item düşme şansı artar.

Bu kısma katılmıyorum. Eşya düşürme şansı başka eşyaların düşüp düşmemesine bağlı değildir. MF'nize bağlı olarak değişen bir oran vardır ve bu oran başka eşyaların düşüp düşmemesi ile değişmez.

Ben eşya düşürmek için Pindleskin keserdim hep. Eğer Halls of Pain'deki Waypoint'i açmazsanız kırmızı portal hiç kapanmıyor ve portaldan geçer geçmez karşınıza çıkıyor. 1 kere Mephisto'yu kesene kadar 15 kere Pindleskin kesebilirsiniz.

Aşağıdaki adreste hangi eşyanın hangi yaratıktan hangi olasılıkla düştüğünü hesaplayan bir sayfa bulunmakta. Diablo II oynarken çok işime yaramıştı.

http://dropcalc.silospen.com/item.php

siyahkedi22
20.04.2012 | 21:47 | Beğeni: 0 #3
arkadaşım keşke biraz araştırsaydın. mf değişmez ama ilk oyuna girdiğinde mf ile çarpılan bir değer vardır. bu değer yaratık kestikçe yükselir. kaliteli item düşürdükçe azalır. eğer bu sistem olmasaydı oyuna girer girmez uniqe eşya düşürme imkanımız olurdu. bunu önleme adına ve daha çok mücadele vereni ödüllendirme adına yapılmış bir sistem. 2. sölediğin konuda katılıyorum. her yaratığın düşürdüğü itemler sınırlıdır.

Genel Yetkili Nekroses
Nekroses#2623
20.04.2012 | 22:38 | Beğeni: 0 #4
... keşke biraz araştırsaydın. ...


Şimdi ayıp ettin işte. =) mf ile çarpılan bir değişken söz konusu değil malesef.

Silospen'in drop calculator'ını (http://dropcalc.silospen.com/item.php), Arreat Summit'i (http://classic.battle.net/diablo2exp/items/magic/magicfind.shtml) ve Diablo Wiki'yi (http://diablo2.diablowiki.net/Magic_Find) yalancı çıkardın. Başka bir oyun ile karıştırıyor olmayasın? Ben oyuna girip de ilk kaldırdığım taşın altından Unique düştüğünü hatırlıyorum.

siyahkedi22
20.04.2012 | 22:41 | Beğeni: 0 #5
Son Düzenleme: 20.04.2012 | 22:46 Gönderen: siyahkedi22
ilk taştan unique düşmesi mümkün ama çok düşük bir derecede. senin dediğin sitelerde moblardan düşme şansı ile magic find konusu işlenmiş. o siteler tamamıyla doğru. :)

bu arada bu konuya sonra devam edelim. şuan bağlanmaya çalışıyorum betaya error 3003 hatası veriyor bilgin varmı sebebi ve çözümü konusunda.

Srinelli
Srinelli#2263
21.04.2012 | 16:54 | Beğeni: 0 #6
bahsettigin sey nephalem valor buff gibi bir sey ve d2 de oyle bir sey yok.

siyahkedi22
21.04.2012 | 23:01 | Beğeni: 0 #7
arkadaşlar diablo 2 de üç sistem var item düşürme konusunda

1-) Treasure Class (TC)
2-) Treasure Find (TF)
3-) Magic Find (MF)

TC her yaratığın item düşürme potansiyeline,
TF karakterin item düşürme potansiyeli,
MF magic ve üstü itemlerin düşme potansiyeli

1 ve 3 sabittir yani üstünüzdeki mf de bellidir, yaratıkların item dropları da bu konuda zaten anlaşıyoruz.

TF ise her an değişir oyun esnasında.  karakterin TF si oyundan çıkıp girdiği zaman nötr olur. yaratık kestikçe ve düşen itemlerin cinsine göre TF artar ve azalır

Genel Yetkili Nekroses
Nekroses#2623
22.04.2012 | 00:07 | Beğeni: 0 #8
TF sadece bir şehir efsanesi. Bu konu hakkında hiçbir resmi açıklama yok. Aşağıdaki linkte de birisi bu konuyu anlatmış ve altına bunun sadece bir söylenti (rumor) olduğuna dair pek çok yorum yapılmış.

http://diablo.incgamers.com/forums/showthread.php?490467-Treasure-Find

siyahkedi22
22.04.2012 | 00:20 | Beğeni: 0 #9
evet bu tür yorumlar var. türk sitelerinde de okumuştum. ama efsane olduğuna inanmıyorum. çünkü zamanında çok denedim bu yöntemi. zaten denemesem açıklamazdım. bu konu uğruna ismini şimdi hatırlayamadım. bir mod vardı her kestiğin 2-3 yaratktan uniqe item düşüyordu. onu kurdum. oyunun dosyalarına girip orjinaliyle karşılaştırıp saatlerce uğraştıktan sonra itemlerin rengini, özelliklerini falan değiştirmiştim. yani kendi modumu yapmıştım. benim modda mesela hiç ok, key vs. düşmüyordu kalabalık yapıyorlar diye egale etmiştim. unique botlara speed, amulet ve ringlere magic find özellikleri eklemiştim. bu konuyu size ispatlayamam ama deneme yanılma yöntemleriyle böyle olduğuna kanaat getirdim. inanmayan arkadaşlar sadece bir denesinler ( gerçi diablo 3 çıkıyor artık yüzüne bakan olmaz ama)

civicuva
civicuva#2188
randomxxx
24.04.2012 | 14:16 | Beğeni: 0 #10
Son Düzenleme: 24.04.2012 | 14:30 Gönderen: civicuva
eger single player oynaniyorsa ve baal run yapma imkanimiz yoksa meph run uygun olabilir, ama en fazla arach, hoz, shako, soj falan drop eder meph..

benim onerim:

1 countess, pit lvl 1, 2, andy.
2 ancient tunnel, summoner, duriel.
3 travi meph.
4 river of flame, heph, chaos.
5 eldricht, thresh, pindle, nihlatak, wsk 1, 2, 3, throne, baal.

light soso yaklasik 300 mf ve a2 nm def hireling ile rahatca ilerlenebilir..

edit: tf biriktirme olayi,  nephalem valor sisteminin dillendirilmemis haliydi diye dusunuyorum, boss run'dan ziyade bu yontemle fevkalade item'lar rune'lar dusurdugumu hatirliyorum, her iki run'da bir iyi bir seyler dusuyordu..

seriousgigi
17.07.2012 | 22:06 | Beğeni: 0 #11
Son Düzenleme: 18.07.2012 | 20:06 Gönderen: seriousgigi
Arkadaşlar benim birkaç sorum var.... Kafayı yemek üzereyim...

Sürekli aynı itemleri buluyorum ve bıktım artık, isenhart'ın kılıcı,cathan'ın ıvır zıvırları, berserker, artic, angelic vs..... belki 20 defa çıktı ne bileyim level 71 nightmare oynuyorum ama hala mesela immortal king'in sadece helmetini bulabildim... botu kemeri falan lvl 23 yazıyor ve ben belki normalde 40 defa mephisto kestim çıkmadı nighmare'de 20 defa kestim şu ana kadar çıkmadı(iyi bir item bile çıkmıyor). bu genel olarak böyle hiçbir kaliteli item çıkmıyor bıktım artık...... Nedir yani bir gün sabah 8 de başlayıp akşama kadar 500 defa mephisto kesmem mi gerekiyor bir şeyler çıkması için? Eğer böyle ise kusura bakmayın ama ben bu kadar aptalca bir şey görmedim hadi oyunun çok sağlam bir şeyi olur anlarım ama .ikindirik kalitede bir item bile bulamıyorsam ben .ikeyim sabahtan akşama kadar bununla uğraşanları, milletin hiç işi gücü yok mu yahu? Bana en fazla 30-40 defa kesme ile çıkabilecek iyi itemler lazım. mephisto player 8 nightmare'de keserken gayet zorlanıyorum defans olarak değil damage olarak... elimde 'Pierre Tombale Couant Partizan' var ww damage 650 berserk 930 falan.... bu yani benim adam gayet dandirik hatta screen koyayım...

Spoiler (Göster/Gizle)

işte 71 level boyunca bulabildiğim en iyi şeyler bunlar.....
not: boss keserken birkaç bir şey takıştırıp %230 mf ile kesiyorum
not2: ww build yaptım ww 22 polearm 23 shout command order 20


İkinci olay millet unique berserker axe'a Breath of the Dying falan yazmış. Kaç tane sitede okudum unique item'e rw yazılmaz diye bu nasıl olabiliyor anlayabilmiş değilim. Hadi onu geçtim unique item'e 6 soket nereden açıyor bu adamlar......??????

Son olarak benim pvp de gözüm yok şu oyunu adam gibi oynayayım yeter istiyorum ama adam gibi karakter yaratmak için oyunu hell'de bitirmem mi gerekiyor? Eee ne anladım ben bu işten oyunu bitirdikten sonra ne yapayım itemi.... Benim amacım iyi bir şeyleri bulup hell'e öyle başlamak....

beni birazcık olsun aydınlatırsanız çok sevineceğim...

İyi akşamlar...


siyahkedi22
17.07.2012 | 22:38 | Beğeni: 0 #12
dostum o pencereyi nerden açtın. ben daha önce görmemiştim. 86 better chance of gettings magic items ile başlayan pencereyi kastediyorum

Genel Yetkili Nekroses
Nekroses#2623
17.07.2012 | 23:43 | Beğeni: 0 #13
dostum o pencereyi nerden açtın. ben daha önce görmemiştim. 86 better chance of gettings magic items ile başlayan pencereyi kastediyorum

Dostum önce senin sorunu yanıtlayım o kolay. Arkadaşınkine daha detaylı bişeyler yazacağım. O pencere "PlugY" adlı bir yazılımı Diablo'nun üzerine kurunca açılıyor. Ayrıca onunla birlikte stash boyutu sınırsız oluyor, D3'teki gibi diğer karakterler ile paylaşımlı stashın da oluyor. Sadece Ladder'da çıkan eşyaları düşürebiliyorsun, sadece Ladder'da yazılabilen runewordleri yazabiliyorsun. Falan filan. Ama battle.net'e bağlanmaya kalkarsan ban yersin. Single Player takıldıkça hiç bi problem yok.

Sayfa: 1 2   Yukarı git

Davranış İhlalleri, Forum Kuralları ve Bilgi;

Ziyaretci olarak ileti gönderemezsiniz.

Forum Kuralları